Pratite nas na twitter
facebook

Dalmacija, Hrvatska
Current weather in LDSP
OMIŠ
8 °C
Pretraga smještaja

AP 1/4 *** - Objekt broj 1208/933 - OmišInformacije o objektu

Balkon
Ventilator
Kuhinja
SAT TV
Perilica rublja

Opis:Omiš


Omiš je slikovit grad istinskog mediteranskog ugodaja na ušcu rijeke Cetine. To je grad Festivala dalmatinskih klapa u srcu Dalmacije izmedu turistickih centara Splita i Makarske, koji je poslije burne i zanimljive povijesti od antickih vremena, te srednjo-vjekovne neosvojive tvrdave omiških gusara, postao turisticko središte rivijere iznimne ljepote. Mnoštvo spomenika kulture slavne i duge povijesti Omiša, brojni ugostiteljski, športski i ostali sadržaji cine boravak nezaboravnim.Rijeka Cetina s velicanstvenim kanjo-nom koja je na ovom mjestu presjekla živopisni planinski masiv u neposrednom zaledu grada na svom putu do mora, te kilometar duga pješcana plaža, cini ovaj dio jadranske obale izuzetnim i neusporedivim.

Grad Omis zbog jedinstvenog položaja, opkoljen strmim liticama, rijekom Cetinom i morem daje impozatan krajolik pa eko-turizam u seoskim domacistvima i športovi kao rafting na brzacima Cetine, slobodno penjanje po obližnjim liticama, jedrenje na dasci, plivacki maraton i odbojka na pijesku postali su atraktivni dio turisticke ponude.

Mala ribarska mjesta sacuvana u vlastitoj izvornosti, a istovremeno dopunjena suvremeno opemljenim priva-tnim pansionima, vilama i apartmanima, tako su blizu, a opet tako daleko od agresivnog ritma suvremenog života i turisticke industrije.

Usamljene uvale u kojima uvijek možete otkriti "svoju" prekrasnu sljuncanu plažu ili pronaci "svoj" auto kamp uz samo more na tridesetak kilometara dugoj rivijeri uvijek vas ocekuju.
 


povratak