Pratite nas na twitter
facebook

Dalmacija, Hrvatska
Current weather in LDSP
OMIŠ
18 °C
Pretraga smještaja

HOTEL PLETER **** - Objekt broj 1247 - MimiceInformacije o objektu

Udaljenost do mora: 20

Opis:

Hotel Pleter je dobio ime po tradicionalnom starohrvatskom tropletu, geometrijskom ukrasu,
kojim su se od 9. - 12. stoljeća ukrašavale crkve i samostani posebno na području Dalmacije, istočnoj strani Jadrana.
 
Svega 4 metra od Jadranskog mora, na samoj rivi Mimica, nalazi se hotel Pleter.
Hotel ponosno „spaja“ različitost Hrvatske ljepote, jer se nalazi između kristalno čistog, plavog Jadranskog mora, i Omiške dinare - planine visoke 864 m. Samo 15 m od hotela se nalazi lijepa, šljunčana plaža, koja je idealna za opuštanje i odmor.
 
Boravak u hotelu Pleter je prikladan za sve ljude koji vole more, mir, tišinu i prirodu, a posebno za sve koji se žele opustiti od stresa i užurbanog načina života.

Mimice


Mimice su tipicno malo mediteransko mjesto sa blagom klimom, smješteno u središtu Jadrana, tek 15-tak kilometara udaljeni od grada Omiša. Proteže se od planine omiške Dinare do prekrasnih šljuncanih plaža. Mjesto piše svoju povijest više od tri stoljeca o cemu svjedoce spomenici u starom dijelu mjesta pored crkve.
Tu necete naci skupocjene hotele ali naci cete kuce sa dobro opremljenim apartmanima smještenim vecim dijelom ispod ceste koja dijeli mjesto na povijesno stari i novi dio.
Kod nas možete uživati kupajuci se u kristalno cistom moru na dugim šljuncanim plažama, u domacoj zdravoj hrani, pitkoj vodi, u domacim vinima, rakiji, orahovici i maslinovom ulju.
 


povratak