Pratite nas na twitter
facebook

Dalmacija, Hrvatska
Current weather in LDSP
OMIŠ
10 °C
Pretraga smještaja

Hotel Dalmacija *** - Objekt broj 3 - MakarskaInformacije o objektu

Udaljenost do plaže: 20
Udaljenost do centra: 1000
Udaljenost do restorana: 1
Udaljenost do mora: 20

Opis:

Smješten uz samo more u nastavku kilometarske makarske plaže, čiji jedan dio čuvamo ekskluzivno za Vas. Moderna arhitektura ovog hotela i sam njegov smještaj omogućuje nesmetan pogled na otoke srednje Dalmacije i isto tako svaku večer daruje Vam jedan od najljepših zalazaka sunca. Hotel Dalmacija, apartmani i sobe: Diskretna, ali moderna arhitektura ovog hotela omogućuje Vam nesmetano uživanje u prirodnim ljepotama, a udoban smještaj potražite u jednoj od 190 klimatiziranih soba sa satelitskom televizijom, minibarom i izravnim telefonom. Večernje trenutke provedite u našem baru uz bazen i lobi baru ili uživajući u kulinarskoj ponudi hotelskog restorana.

Makarska


Makarska je od davnine središte Makarskog primorja upravno, političko, gospodarsko, kulturno i prosvjetno, a od sredine XX. st. i turističko. Danas je to grad s više od 15 tisuća stanovnika kojemu pripadaju i slikovita naselja pod Biokovom, Veliko Brdo, Puharići, Kotišina i Makar od kojega je nastalo ime Makarska.

Makarska je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta hrvatskog priobalja, privlačno zbog svojih i prirodnih i klimatskih karakteristika, raznolike turističke ponude i gostoljubivih domaćina. Pješčana i šljunčana plaža, duga je skoro 2 km i po njoj je bila, a i danas je prepoznatljiva. Uza šetnice obrubljene borovima nalaze se različiti turistički sadržaji, udobni hoteli, ugostiteljski objekti s gastronomskim specijalitetima, te obilje zabave za djecu i odrasle.

Makarska se nalazi u podnožju planinskog masiva Biokova (1762 m), koji štiti od prodora kontinentalne klime te ima bujnu mediteransku vegetaciju, blagu zimu, duga i topla ljeta s osvježavajućim maestralom. Sunce je obasjava više od 2750 sati godišnje s temperaturom zraka višom od 20°C od lipnja do rujna, a prozirno more od lipnja do listopada ima temperaturu iznad 20°C.

Grad Makarska razvio se oko prirodne luke koju štite slikoviti poluotok Sveti Petar i rt Osejava i najveća je i jedina takva luka između ušća Cetine i Neretve. Siguran je zaklon i pribježište za lošeg vremena, nekad pomorcima, gusarima i trgovcima, a danas turističkim jahtama, jedriličarima i izletničkim brodovima. To je pridonijelo da je postala važna trgovačka luka, osobito za vrijeme turske i mletačke okupacije. Danas iz luke vozi trajekt više puta dnevno za Sumartin na Braču. Za ljetnih večeri luka je puna jahti i turističkih izletničkih brodova, a Kačićev trg u središtu grada pun je mladosti koja uživa u zabavnim i kulturnim priredbama.


povratak